Новини

У Чернівцях судитимуть зловмисника, який знущався над своєю мамою

У Чернівцях слідчі поліції повідомили про підозру чоловіку у вчиненні домашнього насильства.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

31-річний житель обласного центру підозрюється у скоєнні психологічного насильства відносно своєї матері. Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили синові про підозру. Порушнику загрожує позбавлення волі до двох років.

Протягом липня-листопада минулого року до поліції зверталася 59-річна чернівчанка із заявами про те, що її син вчиняє над нею психологічне насильство. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, буковинець систематично словесно ображав її нецензурною лайкою, принижував честь і гідність та погрожував фізичною розправою.

Правоохоронці провели з чоловіком профілактичні бесіди про недопущення випадків насильства стосовно матері. Поліцейські опитали свідків та очевидців інцидентів, які підтвердили, що чоловік продовжував вчиняти сварки та лаяти жінку.

Поліцейські склали на порушника протоколи за частинами 1 і 2 статті 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Проте фігурант продовжував вчиняти домашнє насильство над матір’ю.

Відтак – під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили про підозру фігуранту. Буковинцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Поліцейські нагадують: у випадках домашнього насильства потерпілі, крім поліції, можуть звернутися за допомогою до:

– Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги. Тут можна отримати не тільки психологічну допомогу, але й побутові, педагогічні, медичні, інформаційні та юридичні послуги. (0372) 582383;

– мобільної бригади соціально-психологічної допомоги (0960192165, 0660192165).

А також:

– на Урядову гарячу лінію (1547);

– на Національну гарячу лінію (0800500103).

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.