Новини

Для багатоповерхівок буде третій платіж за газ: тариф можуть затвердити уже в січні

Мешканці багатоповерхівок повинні платити за технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. Це вже затверджено на офіційному рівні. Договір не передбачає підписів обох сторін.

Про це йдеться на Газ.Правда.

У грудні НКРЕКП затвердила Типовий договір на технічне обслуговування газопостачання багатоквартирного будинку для мешканців багатоповерхівок. Йдеться про плату за перевірку й ремонт газових труб на та всередині будинків, тобто від запірного пристрою на вході у будинок і до точки приєднання квартир.

Оператори газорозподільних систем мають проінформувати співвласників багатоквартирного будинку про укладення договору. Типовий договір не передбачає підписів обох сторін. Фактом його укладання вважається надання самої послуги розподілу газу. Тобто, якщо ви офіційно не відключилися від газопостачання, такий Типовий договір поширюватиметься на усіх споживачів. Невдовзі люди можуть почати отримувати платіжки з новою графою.

“Чернівцігаз” повідомив, що Міністерство енергетики України та НКРЕКП упорядкували питання технічного обслуговування газових мереж у багатоквартирних будинках і встановили граничні вартості робіт. Як запевняють газовики, це запроваджено для безпеки мешканців багатоповерхівок.

️Справність мереж буде налагоджено, запобігатимуть у такий спосіб ризикам ймовірного витоку газу. ️Вартість профілактичних робіт є меншою, ніж ремонтних, коли проблему треба швидко усунути.

Тепер мешканці мають звернутися до балансоутримувача – управителя багатоквартирного будинку, ОСББ чи житлово-будівельного кооперативу – щодо технічного обслуговування внутрішньобудинкових мереж. ️Уповноважена особа як замовник технічного обслуговування триматиме зв’язок із виконавцем робіт.

“Згідно з Постановою НКРЕКП від 7 грудня 2023 року всі балансоутримувачі й співвласники багатоквартирних будинків, які не мали чинних договорів, мають подати заявку на приєднання до Колективного договору в особі уповноваженого представника, а тих співвласників багатоквартирних будинків, які не подали заявку, вважатимуть такими, що автоматично приєдналися до Типового договору з Оператором ГРМ”, – йдеться у повідомленні “Чернівцігазу”.

На підставі укладених договорів Оператор ГРМ сформує графік робіт, а також визначить їхню орієнтовну вартість. Ці документи буде опубліковано на сайті.

Точний кошторис буде сформовано після проведення першого технічного обслуговування об’єкта.

Як повідомили у “Чернівцігазі”, до 5 січня буде оприлюднено розрахунки по будинках щодо оплати.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.