Новини

Упродовж минулої доби шахраї ошукали буковинців на майже 230 тисяч гривень

На Буковині впродовж минулої доби шахраї ошукали на майже 230 тисяч гривень чотирьох буковинців. Поліцейські розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, передає molbuk.ua

У 58-річної приватної підприємниці шахрай виманив гроші під приводом купівлі велосипеда через мобільний додаток. Жінка перейшла за надісланим фішинговим посиланням та внесла дані своєї банківської картки, з якої знято було понад 114 тисяч гривень. Товар жінка не отримала, а шахрай після покупки на зв’язок не виходив.

Цього ж дня, 19 грудня, 23-річна чернівчанка за допомогою електронно-обчислювальної техніки у соціальній мережі під приводом надання їй грошової допомоги перерахувала невідомій особі на дві картки майже 10 000 гривень.

До 54-річної невідома особа надіслала фішингове посилання про надання фінансової допомоги. Жінка самостійно увела дані своєї банківської картки, після чого з її рахунку було знято 38 тисяч гривень.

48-річна чернівчанка позбулась 67 тисяч гривень, коли їй зателефонували псевдобанкіри та під приводом розблокування банківської картки заволоділи її грошима.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують буковинцям про необхідність перевіряти інформацію про нарахування чи списання коштів з рахунків. Також громадяни повинні пам’ятати про те, що не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та розголошувати свої персональні дані, до яких належать:

– термін дії банківської картки;
– PIN-код;
– слово-пароль;
– cvv2-код.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.