Новини

“Безмежно любив нас із доньками”: що відомо про Героя Андрія Гриджука

Солдат Андрій Гриджук загинув 13 травня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Оріхово-Василівка на Донеччині.
Захиснику було 40 років, йдеться в дописі Чернівецької військової адміністрації.

Читайте також: Рятував побратимів та не зміг врятуватися сам: що відомо про загиблого Героя з Буковини Романа Вітанчука

Андрій народився в селі Слобода Івано-Франківської області. Навчався там у школі. У 2002 році закінчив Отинійське професійно-технічне училище №33. З 2003-го жив у місті Хотин Чернівецької області. 3 роки був водієм у МКП “Рембудгазмонтаж”. Відмінно керував автомобілем. Потім працював різноробочим на різних будівельних об’єктах, зокрема, в Польщі та Чехії. Останнім місцем роботи було ТОВ “Юкрейн Байсикл”. У вільний час любив рибалити, гуляти в лісі, ходити на полювання та збирати гриби.

Під час повномасштабної війни чоловік воював за свою країну в складі Збройних Сил України. Службу ніс у 56-ій окремій мотопіхотній бригаді. Був стрільцем-снайпером 23-го окремого мотопіхотного батальйону “Хортиця”.

“Мій єдиний коханий чоловік був світлою, чесною, дуже доброю, щирою, товариською, позитивною людиною, опорою та підтримкою мені та нашим дітям, вдячним і розуміючим сином, вірним другом. Безмежно любив нас із доньками. Мій Андрійко був великим патріотом. З початку війни рвався на передову, я все відмовляла. Але 22 серпня 2022 року я не змогла його втримати… Через два дні проводжала з дівчатками, ледве стримуючи сльози і хвилювання… Я йому вишиванку вишила, чекала додому, адже він казав: “Вишивай швидше, я її на день перемоги одягну”. А ще мій Андрійко завжди мені казав: “Усе буде добре, скоро наша перемога, ти у мене сильна…” Дуже хотів додому, до нас з дівчатками, сумував. Але не судилося нам більше зустрітися і обійнятися. За день до нашої річниці весілля мого кохання, мого життя, моєї рідної людини не стало. А я й досі чекаю, не вірю у величезну і непоправну втрату. Мені дуже не вистачає мого Андрійка, моєї рідної коханої людини. А ще болючіше дивитися на наших дівчат, котрим так не вистачає тата, адже він був і люблячим татком, і прикладом, і найкращим другом для своїх принцес.. Нам так тебе не вистачає, адже ти займаєш особливе місце у нашому житті та наших серцях…” – поділилися Ольга Гриджук.

Поховали Андрія на Алеї Слави цвинтаря у місті Хотині Чернівецької області.

Вдома на нього чекали мама, дружина та дві доньки.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.