Новини

Конфлікт у ліцеї Чернівців: головна освітянка розповіла, чи здійснюється тиск на вчителів

Фото з архівів ” “. На фото: Протест вчителів ліцею №7 під стінами Ратуші.

На колектив ліцею №7 у Чернівцях із боку управління освіти не здійснюється жодного тиску.

Про це під час річного звіту повідомила очільниця управління освіти міськради Ірина Ткачук, пише molbuk.ua

Зокрема, на запитання ЗМІ, чи не відчуває колектив закладу упередженого ставлення з боку влади через нещодавній конфлікт, Ірина Ткачук відповіла:

“З боку управління освіти жодного додаткового впливу, який би був відмінний від іншого закладу освіти, немає. А те, що педагогам може бути некомфортно працювати, пов’язано з тим, що батьки відчули відносну свободу. І тепер всі непорозуміння в закладі відразу потрапляють у мережу, відкритий простір. Зрозуміло, що після цього у закладі працюють правоохоронці, зважаючи на те, що є кримінальні провадження”, – сказала чиновниця.

Зокрема, одне провадження – за зрив освітнього процесу за заявою управління освіти. Інше – за заявою Світлани Рудько щодо її звільнення, яке вона вважає незаконним.

“Тобто це діаметрально протилежні кримінальні провадження. Звісно, здійснюються допити і спілкування з працівниками управління освіти. Я теж ходжу на допити, мене допитують”, – повідомила освітянка.

Вона запевнила, що в неї немає жодного зауваження до роботи вчителів, як і до особистості самої Світлани Рудько.

“Є поняття трудової дисципліни і взаємодії працедавця і директора. Було невиконання доручень, допущене порушення безпекової ситуації в закладі. Також багато порушень із ведення фінансово-господарської діяльності. Тому директорка була звільнена”, – пояснила Ірина Ткачук.

Посадовиця додала, що, якби цього хотіла Світлана Рудько, то вони ми могли спокійно поспілкуватися одна з одною. А також – із педагогами. Діалог, власне, вже розпочався:

“Уже було декілька зустрічей із ініціативи працівників закладу освіти у більш вузьких та ширших колах. Остання зустріч охоплювала близько 20 осіб. Вони просили прийти і обговорити, чи можуть відчувати себе спокійно щодо своєї подальшої роботи.

Так, вони можуть себе почувати спокійно. І за ті нісенітниці, які потрапляють в інтернет і трапляються не з вини працівників закладу освіти, вони ніколи не будуть покараними, за них не будуть цькувати. Я їм це пояснила і сподіваюся, що люди це зрозуміли.

Ми навіть хотіли висвітлити інформацію, що зустрічаємося, що в нас є вільна комунікація, але чомусь педагоги ще не готові публікувати інформацію про комунікацію з управлінням освіти. Гадаю, після того, як завершиться судова тяганина і буде зрозуміло, на якому місці ми зупинилися, – педагоги, як і батьки, зможуть себе вільніше почувати”, – припустила Ірина Ткачук.

Раніше повідомлялося, що Світлана Рудько, яку рішенням управління освіти міськради звільнили з посади директорки Чернівецького ліцею №7, оскаржує своє звільнення у суді. Також вона оскаржує кожну з трьох винесених їй доган.

Що відомо про конфлікт у ліцеї №7

13 вересня у Чернівцях звільнили директорку ліцею №7 Світлану Рудько. Вчителі навчального на знак протесту масово написали заяви на відпустки.

14 вересня Чернівецький ліцей №7 призупинив навчання і діти пішли на вимушені канікули через те, що більша частина вчителів пішли у відпустку за власний рахунок.

14 вересня, щоб максимально швидко відновити освітній процес, на посаду директора ліцею №7 призначили Сергія Кізіму.

Також вчителі ліцею прийшли до міської ради та зустрілися із мером Чернівців Романом Клічуком.

А 18 вересня у Чернівецькій ОВА та в управлінні освіти міськради після тривалих обговорень ухвалили рішення: навчання у ліцеї №7 відновлюють з 19 вересня. В. о. директора поки що стане заступниця з навчально-виховної роботи цього закладу Надія Кейван.

Сергій Кізіма, якого терміново перевели з посади директора ліцею №14 на очільника ліцею №7, повернувся до рідного закладу, де його всі чекають і навіть створили петицію з вимогою повернення улюбленого керівника.

Як і передбачав Сергій Кізіма, він на посаді директора ліцею №7 – тимчасово.

Водночас правоохоронці з’ясовують законність звільнення попередньої керівниці ліцею №7 Світлани Рудько.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.