Новини

У дворі палацу дітей та юнацтва в Чернівцях зрубали кілька дерев – фото

Фото з фб-сторінки Ірини Каленик

У дворі міського Палацу дітей та юнацтва, що на вулиці Шептицького, 10 у Чернівцях, зрубали кілька дерев.

Про це на своїй фб-сторінці повідомила чернівчанка Ірина Каленик, передає molbuk.ua

Зрубані дерева видно з вулиці Руської.

“Вже навіть немає злості, сумно, суцільна приреченість.. Добрались і до цього останнього, ще недоторканого сквера, “останнього з могікан”. Двір міського палацу дітей і юнацтва на Щептицького – з боку Руської, всі дерева, як бачите, здорові.. Тепер залишається лише гадати, хто накинув оком на цей золотий кавалок землі в центрі. І що планується – черговий громадський простір чи новобудова?

Три роки нікому немає діла до дерев, гілля яких ніхто не підрізає, яке доросло до рівня третього поверху і вище, переплуталось із дротами і мешканці самотужки пиляють, хто як може, з балконів і вікон, кому як зручніше… А тут…” – обурилася Ірина Каленик.

Вона опублікувала фото зрубаних дерев.

У коментарях більшість дописувачів також висловили обурення:

“Давно туди підбираються… Вже і дерева знищили… ((( І, напевно, і історичну огорожу повалять. Скажуть, що для їх простору вона заважає… Місто втрачає свою неповторну ауру…” – зауважує освітянка Тетяна Спориніна.

“Давно поклали око ресторації, що з боків. Одна зробила двері (директорку і завгоспа постійно примовляли за територію). Друга навіть підкоп-вихід рила, але за приписом міськради закопала. Ці суб’єкти не полишають своєї мрії про ці ласі для них території. А вже давно міг би бути облаштований затребуваний простір у центрі міста для дітей і всієї громади”, – пише дизайнерка Світлана Крачило.

Пізніше у коментарях директор Палацу Руслан Іванюк повідомив, що зрізка цих дерев відбулася з його ініціативи.

“Крона дерев були “мертві” і загрожували як відвідувачам скверу, так і просто перехожим і людям, які їхали в громадському транспорті! Тому було прийнято рішення! Замість цих дерев, згідно зобов’язання, я маю висадити у два рази більше!” – написав директор.

У зелентресті зазначають, що на все є відповідні дозволи.

“На все видалення зелених насаджень є дозвільні документи. Є акт обстеження, ордер. Усі роботи нашого підприємства виконуються тільки на основі дозвільних документів. Якщо в ордері написано, що стан дерев незадовільний чи аварійний, то нема підстав не вірити комісії”, – запевняє заступниця начальниці Тресту зеленого господарства Наталія Гончарова.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.