Новини

Британська розвідка оцінила наслідки масштабної кібератаки на “Київстар”

Кібератака на “Київстар”, імовірно, була однією з найбільших підривних кібератак на українські мережі з початку повномасштабної війни.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

“12 грудня найбільший оператор мобільного зв’язку в Україні, “Київстар”, зазнав кібератаки. Ефект від витівки хакерів тривав щонайменше дві доби, вплинувши на мобільні послуги та послуги передачі даних компанії. Зокрема кібератака залишила користувачів мобільного оператора без сигналу й можливості скористатись Інтернетом. Водночас компанія запевняє у тому, що жодних особистих даних під час атаки не було зламано”, – зазначили розвідники.

Також кібератака порушила роботу сирен повітряної тривоги та деяких банків, банкоматів, а також терміналів торгових точок.

“Оскільки державні ресурси та екстрені служби України постраждали, цей інцидент, ймовірно, є однією з наймасштабніших підривних кібератак на українські мережі від початку повномасштабного”, – додали розвідники.

Нагадаємо, що 12 грудня вранці стався масштабний збій у роботі мобільного оператора “Київстар” – його причиною стала атака хакерів на ядро мережі.

Відповідальність за атаку на мережу “Київстар” взяли на себе російські хакери з групи “Солнцепек”. Як зазначається, команда хакерів проникла в мережу оператора і міцно закріпилася там. У ході атаки було знищено внутрішню мережеву інфраструктуру організації, яка забезпечує зв’язком не лише мільйони абонентів, а й ЗСУ.

Як повідомив президент “Київстару”, хакери зламали захист оператора через обліковий запис одного зі співробітників.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.