Новини

Воїн із Буковини став повним кавалером ордена «За мужність»

Старший сержант ЗСУ Олександр Олександрович Пислар із позивним BRAVO став повним кавалером ордена “За мужність”.

Відповідний указ був опублікований на сайті президента ще 16 листопада, передає molbuk.ua

“Нагородити орденом “За мужність” І ступеня ПИСЛАРА Олександра Олександровича — сержанта”, – йдеться в указі президента.

Як розповів molbuk.ua сам захисник Олександр Пислар, із 2014 по 2017 роки він брав участь в АТО в складі 24 О р. Потім – у складі 130 ОРБ. Служив розвідником.

Із початком повномасштабного вторгнення 24 лютого став у стрій та відбивав російську навалу на Київ, будучи командиром розвідувально-диверсійної групи.

За успішні дії в лісах поблизу Іванокова був нагороджений орденом “За Мужність” 3-го ступеня.

Влітку 2022 року потрапив на Запорізький фронт, вже будучи командиром загону спеціального призначення “BRAVO Team” у складі 130го окремого розвідувального батальйону.

Восени 2022 року, потрапивши в засідку, врятував життя комбату, за що був нагороджений орденом “За Мужність” 2-го ступеня.

З початком контрнаступу влітку 2023 року разом із ЗСП “BRAVO Team” за успішні штурмові дії, завдяки яким було звільнено такі населені пункти, як Лобкове та П’ятихатки, указом президента України #751/2023 був нагороджений орденом ” За Мужність” 1-го ступеня. Відтак став 283-ім повним кавалером ордена “За мужність”.

Вкінці червня в боях поблизу села Роботине отримав поранення, та за 15 днів повернувся в стрій та продовжив захищати Україну.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.