Новини

Майстер-класи та виставки: музей у Чернівцях запрошує на святкові заходи

Чернівецький обласний краєзнавчий музей підготував для відвідувачів цікаві екскурсії, майстер-класи та виставки до різдвяно-новорічних свят.

14-15 грудня у музеї гостюватиме Святий Миколай. Херсонський академічний обласний театр ляльок, що через війну перебуває в м. Коломия, запрошує в музей на казку-гру від Миколая “Найдорожчий скарб” (для запису на виставу телефонуйте за номером 0954742728).
Також у музеї запрошують на тематичну екскурсію “Зимові свята та обряди на Буковині”. Розповідь про те, як українці в давнину святкували Андрія, Миколая, Святвечір, Різдво, Маланку, та які з ними пов’язані обряди.

Працює інтерактивна екскурсія “Сліди на снігу”. Про форми поведінки притаманні тваринам у пристосуванні до зимівлі та як за слідами тварин, за їх формою та розміром та іншими ознаками, можна навчитися розпізнавати тварин, що водяться в нашому краї.
Проведуть майстер-клас “Збережімо ялинку”. Розкажуть про традиції виникнення Різдва та Нового року, які дерева та рослини використовували під час цих свят, та майстерню з виготовлення новорічної листівки або солом’яного “павучка”.

До 15 грудня у музеї діятиме художня виставка арт-простору Олександри Маніску “Диво завжди навколо нас”.
19 грудня о 15.00 Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді представить в музеї обласну виставку-конкурс “Український сувенір” та роботи учасників Всеукраїнського конкурсу “Новорічна композиція” у виставковому форматі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.