Новини

В енергосистемі виник дефіцит: українців просять на забувати про економію електрики

В Україні 11 грудня виник дефіцит потужностей в енергетичній системі, через що була викликана аварійна “швидка допомога” з Польщі та Румунії. До українців звернулися із закликом економити електроенергію.

В “Укренерго” заявили, що рівень споживання зростає, а потужностей українських електростанцій не вистачає, щоб його покрити. Тобто в енергосистемі виник дефіцит електроенергії.

“Укренерго” застосував аварійну допомогу з Румунії з 10:00 до 17:00 та з 11:00 до 14:00 з Польщі. В компанії закликали впродовж цього тижня уважно ставтесь до користування потужними електроприладами. Як зазначається, навіть мінімальне скорочення споживання здатне зменшити навантаження на енергосистему.

“Окремо звертаємось до великих споживачів – торговельних та розважальних центрів. Ваша допомога зараз особливо потрібна енергосистемі. Різдвяні та новорічні свята ще не настали, тому святкові ілюмінації поки що можуть працювати не на 100% потужності. Менше освітлення вітрин в денний час також буде підтримкою”, – йдеться в повідомленні.

Побутовим споживачам радять вмикати найбільш енергоємні прилади не одночасно, а почергово. Споживачів попросили користуватися електроенергію ощадливо.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.