Новини

60% українців переконані, що під час війни варто обмежувати себе в розвагах: результати опитування

Більшість українців переконані, що під час війни слід обмежувати себе у покупках та розвагах.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”, пише Zachid.net.

“60% вважають, що під час війни потрібно суттєво себе обмежувати в розвагах і покупках, і за два роки війни ці показники практично ніяк не змінились”, – розповіли соціологи.

Найбільше з такою думкою погоджуються мешканці західних областей. Протилежної думки дотримуються 36% українців. Вони вважають, що під час війни потрібно намагатися жити повноцінним життям. Таку частіше поділяють мешканці Києва та деокупованих територій.

“Це питання найбільш розділило респондентів за віком та доходами: молодші й забезпечені значно більше хочуть жити повноцінним життям ніж старші і бідніші, серед яких більшість підтримує самообмеження”, – йдеться у дослідженні “Рейтингу”.

За результатами дослідження, приблизно кожен другий українець сьогодні не будує жодних довгострокових планів. За останній рік кількість українців, які планують своє життя на тривалий термін (декілька років), скоротилась з 19% до 12%. Ще приблизно 15% опитуваних планують своє життя на півроку-рік, а 22% респондентів — не більше кількох місяців. Як зазначають соціологи, планують своє життя на більш тривалий термін мешканці Києва, люди молодого та середнього віку, а також заможніші громадяни.

Опитування було проведене 22-23 листопада на вибірці в 1000 респондентів з усіх областей, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок. Похибка не перебільшує 3,1%.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.