Новини

Угода між політсилами: вибори в Україні відбудуться лише після закінчення воєнного стану

Прийшовши до консенсусу, усі політичні сили, представлені у Верховній Раді, ухвалили рішення про проведення національних виборів лише після завершення воєнного стану.

Угода була досягнута під час “діалогів Жана Моне” для світу і демократії, які відбулися 10-12 листопада на Закарпатті.

“Ми дійшли згоди, що майбутні вільні та чесні національні вибори (парламентські, президентські) проводяться після завершення війни і завершення дії воєнного стану з часом, достатнім для підготовки проведення виборів (не менше 6 місяців після закінчення воєнного стану)”, – сказано у висновках, оприлюднених за результатами зустрічі.

Також наголошується, що майбутні загальнонаціональні вибори матимуть величезне значення для демократичних перспектив України. Тому депутати переконані, що вони мають бути проведені з дотриманням міжнародних стандартів.

“Однак ми також усвідомлюємо, що в результаті війни і її наслідків проведення виборів буде пов’язано з унікальними викликами, які зажадають широкого політичного консенсусу для їх успішного вирішення. Тому в рамках наступного діалогу Жана Моне ми продовжимо наш обмін думками про принципи, які можуть стати наріжними каменями майбутніх виборів в Україні”, – сказано в документі.

Під текстом, викладеним у висновках, стоять підписи представників низки політичних сил Верховної Ради України – зокрема, Давида Арахамії від фракції “Слуга народу”, Юлії Тимошенко від “Батьківщини”, Ірини Геращенко як співголови фракції “Євросолідарність”, Олександри Устинової від “Голосу” тощо.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.