Новини

Рік тому на Буковині відкрили пункт пропуску “Красноїльськ”: його перетнули майже 500 тисяч людей

Автомобільного пункту пропуску “Красноїльськ – Вікову де Сус” перетнули понад 432 тисячі громадян з 47 країн світу: 334 тисячі громадян України, 91 тисяча громадян Румунії та 7 тисяч громадян інших держав.

Про це повідомляє Чернівецька ОВА.

10 листопада за участю прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та прем’єр-міністра Румунії Ніколає Чуке відкрили рух на цьому пункті пропуску, який розпочали будувати ще 2015 року.

Пункт пропуску працює цілодобово для пішохідного та автомобільного сполучення (включно з автобусами) та порожніх вантажних автомобілів.

За даними Держприкордонслужби, у встановленому порядку оформлено понад 172 тисячі транспортних засобів (118 тисяч легкових автомобілів, 54 тисячі вантажних автомобілів та більше 300 автобусів).

У ході роботи охоронці кордону запобігли у 52 випадках незаконному переміщенню товарів через державний кордон на загальну суму понад 8,5 мільйона гривень. Зокрема, вилучено 62 одиниці зброї та боєприпасів, 13 транспортних засобів та 30 тисяч пачок тютюнових виробів.

Наразі працюють над тим, щоби розширити митно-прикордонну інфраструктуру.

На етапі підготовки проєктування ще три пункти пропуску – “Шепіт”, “Руська”, “Біла Криниця-Клімеуць”. Готують документацію на розгляд Європейської Комісії для залучення фінансування ЄС.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.