Новини

В Україні вирує негода: на Буковині погодні умови поки що без ускладнень

На Буковині погодні умови без ускладнень, однак водіїв просять бути на дорогах уважними.

Про це повідомляє Чернівецька ОВА.

Погіршення погоди набирає обертів. Через активний циклон в Україні, крім західних та східних областей, сьогодні-завтра очікуються складні погодні умови ІІ (помаранчевого) рівня небезпечності.

На вечір очікують сніг, крижані дощі та сильний вітер в більшості областей.

Найважча ситуація в Одеській області: буревій повалив дерева, чимало громад залишились без електро- та водопостачання, перекрито рух на деяких автомобільних дорогах загального значення, є проблеми із мобільним зв’язком.

Водіям великовагових автомобілів варто врахувати обмеження руху на трасах М-15 Одеса – Рені та М-28 Одеса – Южне.

Загалом у Одеській області без світла залишились 116 населених пунктів.

Читайте також: Через негоду у двох областях школи перевели на дистанційку

По країні знеструмлено 160 населених пунктів у чотирьох областях, скрізь працюють енергетики та комунальники. У Миколаївській області без електрики перебувають 20 населених пунктів, у Дніпропетровській – 18, у Донецькій – шість.

Зважаючи на прогнози фахівців про посилення вітру, сильні снігопади, хуртовини та ожеледицю в багатьох регіонах країни, в усіх областях працюють штаби з ліквідації наслідків негоди. Всі служби переведені у посилений режим роботи.

У Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях очікуються сильні снігопади, в Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській — мокрий сніг та дощ.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.