Новини

Буковинські сім’ї можуть прихистити у себе дітей: як це зробити

На Буковині з’явилася ще одна патронатна сім’я – родина, яка взяла на себе обов’язки тимчасового догляду, виховання та реабілітації дитини на період подолання дитиною складних життєвих обставин.

Це вже третя така сім’я у Чернівецькій області, повідомила заступниця голови Чернівецького ОДА Наталія Гусак у Facebook, пише molbuk.ua

“Ще рік назад в області не було жодної патронатної сім’ї. Діти, які опинилися в складних життєвих обставинах, досить часто перебували без сімейного тепла і затишку. Хочу привітати Чернівецьку громаду, яка доєдналася до такої форми сімейного виховання, як патронатна сім’я і подякувати за те, що відучора троє діток вже відчувають, що таке батьківське піклування. Це вже третій патронат на території області”, – зазначила посадовиця.

Чиновниця також повідомила, куди можна звертатися тим, хто також хоче взяти такий патронат над дитиною.
“Закликаю всіх, хто має бажання тимчасово допомогти дитині реабілітуватися і подолати кризові ситуації в сім’ї, звертатися в Чернівецький обласний центр соціальних служб і вам буде надано кваліфіковану підтримку та навчання”, – написала Н. Гусак.

Вона також опублікувала зворушливе фото з хлопчиком, який відтепер проживає у патронатній родині.

Нагадаємо, з 16 березня у Чернівецькій ОТГ почала функціонувати перша патронатна сім’я.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.