Новини

Носіть із собою документи: буковинцям нагадали правила військовозобов’язаних

У Чернівецькому обласному ТЦК та СП нагадали про обов’язки військовозобов’язаних.

Їх оприлюднили на фб-сторінці ТЦК та СП, пише molbuk.ua

Зокрема, чоловікам віком від 18 до 60 років на час дії воєнного стану потрібно постійно мати з собою документи, що посвідчують особу, а також військово-облікові документи та надавати їх для перевірки уповноваженим особам, зокрема військовослужбовцям ТЦК та СП.

Оповіщення може здійснюватися за місцем роботи, проживання, а також в громадських місцях у будь який час доби

“Насамперед, громадян викликають в ТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних. Лише у разі, коли чоловік пройде медичну комісію та за всіма критеріями буде визнаний придатним, його можуть направити до навчальних підрозділів”, – наголошують у військкоматі.

Мобілізованих, які не проходили військової служби, обов’язково направляють до навчальних центрів для відповідної військової підготовки.

Тим військовозобов’язаним, які мають право на відстрочку, необхідно прибути в ТЦК та СП з відповідними документами, підтвердити це та отримати витяг з протоколу.

Військовозобов’язані чоловіки, які прибули в Чернівецьку область для проживання з інших регіонів, повинні в семиденний термін звернутись до ТЦК та СП і стати на військовий облік.

За порушення правил військового обліку та ухилення від призову передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Ухилянтам під час мобілізації загрожує покарання терміном до 5 років позбавлення волі.

“У черговий раз наголошуємо, що всі військовозобов’язані повинні уточнити особисто в ТЦК та СП свої військово-облікові ознаки з метою занесення їх до Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних та призовників та отримання свого ідентифікаційного військового номера (ІВН). Закликаємо кожного громадянина усвідомити відповідальність, яка покладена на нього законодавством, і з розумінням ставитись до мобілізаційних заходів”, – зазначили у службі зв’язків із громадськістю Чернівецького ОТЦК та СП.

Захист Вітчизни є конституційним обов’язком кожного громадянина та найважливішим завданням для всього нашого народу, наголошують у військкоматі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.