Новини

Імпортні авто для військових хочуть звільнити від податків: законопроєкт вже у Раді

Нардепи пропонують тимчасово скасувати ввізне мито, ПДВ та акцизи для імпортних автомобілів, що завозяться для військових.

Податки скасують за умови закупівель коштом місцевих бюджетів, йдеться у законопроєктах №10219 та №10220.

Проєкт №10219 передбачає скасування ввізного мита, а проєкт №10220 скасування – податку на додану вартість та акцизного податку. Податки скасовується у разі закупівлі транспортних засобів за рахунок коштів місцевих бюджетів для подальшої їх безоплатної (без будь-якої грошової, матеріальної або інших видів компенсації) передачі ЗСУ.

Скасування податків буде стосуватися транспортних засобів:

– моторні транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія, крім тролейбусів,
– автомобілі легкові та інші транспортні засоби, окрім: автомобілів легкових з типом кузова: седан, хетчбек, кабріолет, купе; гоночних автомобілів,
– моторнi транспортнi засоби спецiального призначення, крім автобурових, автобетономiшалок.

Передбачається, що транспортні засоби мають бути передані отримувачам не пізніше 45 календарних днів з дня завершення митного оформлення. У разі порушення строку або нецільового використання зазначених транспортних засобів платник податку зобов’язаний сплатити суму податку на додану вартість та акцизного податку, що мали бути сплачені при ввезенні.

В пояснювальній записці зазначається, що минулого року для потреб військових ввезли та передали з-за кордону понад 60 тисяч автомобілів. Така передача транспортних засобів на користь військових формувань відбувається зазвичай за участю волонтерів, громадських та благодійних організацій.

Однак, потреба в транспортних засобах не зникає, оскільки середній термін служби автомобілів на фронті дуже короткий – від двох тижнів до двох місяців. Під час інтенсивних боїв автівки часто пошкоджують і відновити їх неможливо, пишуть автори проєкту.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.