Новини

Водії мають по 40 хвилин відпочивати: у ЧТУ пояснили, як контролюють графік руху тролейбусів

У Чернівецькому тролейбусному управлінні графік руху автобусів та тролейбусів контролюють за допомогою нової автоматизованої диспетчерської.

Про це molbuk.ua розповів начальник Чернівецького тролейбусного управління Петро Лисак.

“У нас вже запрацювала автоматизована диспетчерська, тож ми повністю контролюємо рух усього комунального транспорту. Зараз графіки виконуються. Намагаємося усувати відхилення щодо них, але затори в місті заважають нормальній роботі. У середньому інтервал руху тролейбусів складає від 8 до 16 хвилин, залежно від маршруту”, – сказав Петро Лисак.

Чернівчани часто скаржаться, що на зупинках водії на тривалий час стають на обід, у ЧТУ це пояснюють нормами робочого часу.

“Ми також маємо дотримуватися графіків робочого часу. Водії мають по 8-12 годин робочого дня. За правилами, вони мають чотири години працювати і 40 хвилин відпочивати. Якщо цього не дотримуємося, штрафує “Укртрансбезпека”. Тож це пояснює, чому на кінцевих зупинках тролейбуси стоять тривалий час. Якби у нас була достатня кількість водіїв, то цих би проблем не було. Але намагаємося на кінцевих зупинках розміщувати графіки, щоб люди розуміли, чому тролейбус або автобус стоїть”, – зазначив Петро Лисак.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.