Новини

День залізничника в Україні: привітання у віршах, прозі, листівках, історія свята

Щорічно 4 листопада працівники залізничного транспорту України відзначають своє професійне свято.

Історія свята

Свято було засновано указом Леоніда Кучми 1993 року. Днем залізничника ця дата стала з ініціативи працівників Львівської залізниці. Виявляється саме 4 листопада 1861 року з Відня через Перемишль до залізничного вокзалу Львова прибув перший поїзд на територію сучасної України, який називався “Ярославом”. У нинішньому розумінні “Ярослав” був поїздом міжнародного сполучення. Він з’єднував Відень, Краків, Перемишль та Львів. Тож 4 листопада вважається початком історії залізниць в Україні.

Привітання з Днем залізничника у віршах та прозі

Вітаємо вас, шановні залізничники! Сьогодні не найкращі часи для залізничної дороги України, але попри всі складнощі бажаємо вам оптимізму та радості! Нехай потяг підхопить вас у свято і доставить на станцію “Щастя” живими та здоровими! Хай у вас буде підтримка рідних, піднесений настрій та завжди зелене світло семафора.

***
З Днем залізничника вітаю!
Праці гарної вам бажаю.
Щоб перон завжди був світлим,
Пасажир щоб був привітним.

Зарплатні бажаю вище,
З рідними бувати більше.
Гарної завжди дороги,
А в житті вам − перемоги.

***
Вітаю з Днем залізничника! Хочу побажати розквіту твоїй сфері, щоб ти міг пишатися своєю професією! Будь відкритим, щирим та відвертим! Нехай твоя робота приносить людям безліч можливостей подорожувати та знайомитися з чудовими краєвидами різних міст та сіл у різних країнах! Бажаю радості, вдачі та кохання!

***
Залізничники, вітаю!
Хай життя вас надихає,
Хай ростуть зарплата й досвід,
Радість хай життя приносить!

Хай чекають гарні зміни,
Не лякають вас хай ціни,
Хай доходів вистачає,
Щоб життя здавалось раєм!

***
Вітаю з Днем залізничника України. Бажаю впевнено прямувати до самих мрій по рейкам везіння, через шпали великих можливостей. Бажаю частих привидів для посмішки. Бажаю щастя та кохання. Бажаю романтичних доріг скрізь простори гарних краєвидів, до горизонтів успіху та благополуччя.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.