Новини

Сім`я з Кіцманя створила власну міні-фему кіз: роблять різні види сирів

У Кіцмані Степан Морозевич разом із Галиною Савчук відкрили домашню сироварню. Виготовляють різні види козячих сирів.

Чоловіка спонукала ж до цієї справи… дитяча мрія, йдеться у публікації .

Допомагають йому в справах супутниця Галина, син Василь та мама Зіна Федорівна. Жінка взяла на себе “розкрутку” мініферми в соціальних мережах, а син допомагає з господарством. Галина щиро повірила у справу коханого. Через вимушену поїздку додому, в рідний Кіцмань, вирішила допомогти йому, і вже разом вони відкрили власну справу.

– Ми з Степаном зустрічалися в юності, потім життя нас розкидало, а рік тому знову зустрілися і плануємо незабаром одружитися. Зараз, коли ми почали разом будувати життя – я повірила в його справу, створила сторінку в фейсбуку і допомагаю розвинути бізнес, – каже жінка.

Галина працює на кафедрі бандури в Київській консерваторії, але через карантин змушена була повернутися на деякий час додому. Проте свій невеличкий бізнес після закінчення карантину пара закидати не хоче.

– Я доцентка кафедри бандури в Київській консерваторії, але карантин і жорсткі умови локдауну в столиці змусили мене повернутися на декілька місяців додому на Буковину. І ось творча енергія зарядила мене і мого коханого Степана на нові ідеї.

Я захоплююсь його справою, тому ми надалі разом будемо продовжувати втілювати її. А після закінчення карантину вже побачимо, що буде. Хотілося б спробувати жити на два міста (Київ-Кіцмань), поєднати здорове “екожиття” та улюблену роботу в Києві, – натхненно додає Галина.

Виготовляє домашня “мініферма” поки небагато, а на господарстві утримує близько 20-ти кіз різних порід. Із продукції роблять близько шести видів козячих сирів: тверді та м’які.

Степан вважає, що від самої породи кіз і належного догляду за ними залежить якість майбутньої продукції. Тому їхні сири – винятково з натуральних інгредієнтів, а однією із порід є зааненська порода кіз, виведена у Альпах, цінна та екологічна.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.