Новини

«Відключення електрики – найгірше, що може бути»: як у водоканалі Чернівців готуються до зими

“Чернівціводоканал” готується до складного сезону. Наразі він здійснює підготовчі роботи, щоб успішно перезимувати.

Про підготовчі та ремонтні роботи, найбільші проблеми взимку та хід дій в разі екстреної ситуації – читайте нижче в матеріалі ” “.

Читайте також: Борги за воду зростають. Чернівчани заборгували за воду майже 51 мільйон гривень

“Відповідно до своїх фінансових можливостей ми провели заміну мереж і підготувалися до опалюваного сезону. На водогоні ще не всі заплановані роботи виконані, як-от заміна його найгіршої частини, де зсувається ґрунт”, – каже заступник генерального директора “Чернівціводоканалу” з розвитку Ярослав Кушнірик.

Окрім ремонтних робіт, водоканал працює над модернізацією обладнання для автоматизації та диспетчеризації насосних станцій.

“Тривають роботи на водоочисних спорудах водогону “Дністер-Чернівці”, ремонт магістрального сифонного трубопроводу на водозаборі “Магала”, ремонт каналізаційної та водопровідної мереж на вулиці Кафедральній, капітальний ремонт насосних агрегатів на двох каналізаційних насосних станціях та на насосній станції водогону “Дністер-Чернівці”, капітальний ремонт автозаправного пункту підприємства”, – зазначають у водоканалі.

До кінця цього року планують провести ще низку робіт із заміни та ремонту різного обладнання, пожежних гідрантів, водопроводу тощо.

“До кінця року плануються заміна й ремонт насосного обладнання на семи теплових розподільчих пунктах, заміна пожежних гідрантів, капітальний ремонт покрівель на будівлях чотирьох ТРП та адміністративної будівлі “Чернівціводоканалу”, стічного відділення насосної станції та будівлі каналізаційної насосної станції, запірної арматури на резервуарах чистої води “Попова”, ремонт каналізаційного колектора на вул. Яській, реконструкція водопроводу на водозаборі “Біла”, – повідомляють на підприємстві.

Уже виконали капітальний ремонт на аварійних ділянках каналізаційних та водопровідних мереж на ділянці вулиць Каденюка – Миру, мереж водопостачання та водовідведення на вул. Рівненській та водопровідних мереж на ділянці вулиць Дзержика – Горіхівської.

Також у водоканалі зазначають, що найбільшою проблемою під час зимового сезону можуть стати масові відключення світла через атаки Росії на наші енергооб’єкти.

“Масові відключення електрики – найгірше, що може бути взимку, адже зупиниться водопровід. Немає генераторів такої потужності, щоб можна було використовувати для роботи водогону чи насосних станцій. Генератори ми будемо використовувати для роботи насосів, які будуть закачувати воду у водовозки”, – каже Я. Кушнірик.

Водовозки будуть розвозити воду в пункти розливу води. В разі блекауту опублікуємо мапу, де жителі міста зможуть поповнити запаси води.

“Це будуть баки об’ємом від трьох до п’яти кубів. Плануємо організувати близько 40 пунктів розливу води, які знаходитимуться біля станцій подачі води, але наголошу, це відбуватиметься тільки в разі екстрених ситуацій. Також є домовленість із продавцями та перевізниками води, що вони також доставлятимуть воду чернівчанам”, – говорить посадовець.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.