Новини

«Не вакцинувався. І ще живий?» Блог Галини Олійник

А днями я знайомій похвалилася, що вакцинувалася від коронавірусу. Неподалік на лавочці сиділа жінка років 60-ти. Як з’ясувалося, колишня викладачка. Вона почула розмову і мало не на сміх мене не підняла.

“Через пару років почнуть нам ці експерименти боком вилазити! Крім того, вакцина діє максимум пів року. То що це, кожного року колотися?” – обурювалася жінка.

Такі розмови доводиться чути доволі часто.

До речі, цікавий факт. У листопаді минулого року вся наша сім’я захворіла на Covid-19. Спочатку чоловік, потім я… Можливо й діти (хоча їх ми не перевіряли). А от 93-річна бабуся, з якою разом проживаємо, – ні. До чого це я? До того, що ми не можемо знати, кого і наскільки зачепить ковід. До цього випадку найбільше я боялася за бабусю. А вийшло навпаки: найсерйозніше постраждав здоровий чоловік. Тому не варто сподіватися на те, що нас омине ця хвороба. Може й так, а може й ні.

Вакцинація – єдиний вихід. Багато хто не вакцинується, тому що боїться наслідків. Втім, гадаєте, багато з тих, хто імунізувався, повністю здорові? Та ні. Але вони усвідомлюють: коронавірус може дати ще гірші ускладнення.

Днями розмовляла на тему вакцинації з очільником департаменту охорони здоров’я ОДА Олегом Чорним. Він навів досвід країни, яка першою подолала коронавірус:

“У мене багато друзів в Ізраїлі, який повністю вийшов із карантину. Там для тих, хто не вакцинований, – раз у три дні ПЛР-тест. Вакцинація – безкоштовна та добровільна, як і в нас. Але якщо не вакцинований і працюєш на державній або якійсь іншій роботі, яка передбачає спілкування з людьми, – мусиш що три дні здавати ПЛР-тест. І це так швидко всіх стимулює, що всі вакцинуються”, – розповів Олег Чорний.

Посадовець налаштований оптимістично:

“Людей, які хочуть щепитися, стає все більше. Бо, як водиться, спочатку всі дивляться: ага, провакцинувалися кум-брат-сват і з ними усе добре, – значить, можна щепитися і нам”.

Щиро сподіваюся, що так воно і буде.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.