Новини

Орбан порівняв членство Угорщини в ЄС з радянською окупацією

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відзначився скандальною заявою у річницю придушення радянськими військами революції 1956 року.

Заяву угорського прем’єра наводить AP, повідомляє “Європейська правда”.

Орбан під час виступу у місті Веспрем порівняв членство Угорщини в ЄС з більш ніж сорокарічною радянською окупацією його країни.

Зокрема, глава угорського уряду звинуватив ЄС у прагненні позбавити Угорщину її ідентичності шляхом нав’язування моделі ліберальної демократії, яку, за його словами, угорці відкидають.

Орбан вважає, що Брюссель застосовує проти Угорщини методи, які сягають корінням у часи радянського правління.

“Сьогодні з’являються речі, які нагадують нам про радянські часи. Так, буває, що історія повторюється”, – сказав Орбан на заході, де не було представників жодних ЗМІ, окрім державних.

“На щастя, те, що колись було трагедією, зараз в кращому випадку є комедією. На щастя, Брюссель – це не Москва. Москва була трагедією. Брюссель – це просто погана сучасна пародія”, – додав він.

23 жовтня в Угорщині відзначають роковини повстання 1956 року проти радянських репресій, яке почалося в столиці Будапешті і поширилося по всій країні.

Нагадаємо, що у підручнику з історії для 11-х класів, офіційно затвердженому до використання в Росії, учасників Угорської революції-1956 називають фашистами та “повсталими радикалами”, що боролися проти радянських пам’ятників.

“Каталізатором угорської кризи стали дії західних спецслужб та внутрішньої опозиції, яку вони підтримували”, – стверджує “підручник історії” і додатково критикує угорців за те, що вони “вирішили відмовитися від сталінської спадщини”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.