Новини

У російській компанії співачки з Буковини виникли серйозні проблеми: втратила бізнес

Податкова служба Росії розпочала ліквідацію компанії співачки з Буковини Ані Лорак.

Про це повідомляє КП в Україні, пише molbuk.ua

За інформацією видання, причиною таких радикальних дій стало те, що юридична адреса компанії “Ані Лорак Продакшн” не відповідає дійсності.

– Історія з ліквідацією підприємства через недостовірну адресу – насправді, дуже поширене явище, – каже юрист Михайло Алєксєєв. – І під каток цього правила потрапило безліч різних бізнесів, в тому числі, зіркових. Сенс в тому, що у будь-якої юрособи повинна бути конкретна юридична адреса, за якою фірма реально буде розміщена.

У різні роки, за словами юриста, в Росії по-різному ставилися до цієї норми. Наприклад, раніше компанії за роки роботи могли змінити безліч локацій, і нічого їм за це не загрожувало. За допомогою адресного “батога” найчастіше очищуються недіючі, “сплячі” підприємства. Однак, фіксують чимало випадків, коли під жорна податкової потрапляє цілком сумлінний бізнес. ТОВ може бути цілком успішним, просто, переїхавши в інший офіс, керівник забуває поставити до відома податківців.

– Компанія “Ані Лорак Продакшн”, засновником і директором якої є Кароліна Куєк (справжнє ім’я співачки з Буковини, – ред.), теж була цілком пристойна, – зазначає юрист. – Принаймні, за останньої бухгалтерської звітності за 2019 рік, виручка становила 40 мільйонів, прибуток – 15 млн. Тепер, якщо фірма буде закрита через недостовірну адресу, артистка буде покарана: кілька років вона не зможе відкривати і очолювати компанію.

Тим часом у зірки залишився запис ФОП Куєк Кароліна Мирославівна: його податкова служба не може закрити. Здавалося б, навіщо плодити стільки організацій?

– Головна відмінність ФОП та ТОВ – спосіб розпорядження готівкою, – продовжує Михайло Алексєєв. – По-перше, юрособа може робити це, як завгодно – лише б платили податки. А по-друге: не можна за власним бажанням взяти і зняти гроші, витративши їх на особисті потреби.
Використовують відразу дві фірми з різних причин: десь одна система оподаткування, десь інша; іноді контрагентам вигідніше працювати з ТОВ, ніж з ФОП.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.