Новини

США віддадуть Ізраїлю десятки тисяч снарядів, які обіцяли Україні – NYT

США відправлять до Ізраїлю десятки тисяч 155-міліметрових артилерійських снарядів, які обіцяли передати Україні. Вони необхідні Єрусалиму для наземного наступу на сектор Гази, повідомляє в неділю, 22 жовтня, The New York Times із посиланням на представника Пентагону.

Такі снаряди необхідні як Україні, так і Ізраїлю, що може обмежити можливості США задовольняти попит Києва, пише видання.

Загалом Штати відправили в Україну вже понад 2 млн 155-міліметрових снарядів, ще сотні тисяч поставила Європа. Але західні військові запаси зараз наближаються до “дна бочки”, сказав нещодавно високопоставлений чиновник НАТО адмірал Роб Бауер із Нідерландів.

Крім 155-міліметрових снарядів, Україна та Ізраїль, за даними NYT, потребують таких видів озброєння:

– “розумні” бомби малого діаметра з GPS-навігацією для відстеження та ураження цілей;
– ракети Stinger для ППО.

Війна Росії проти України та війна Ізраїлю у відповідь на напад ХАМАС — різні, і потреби країн також відрізняються, йдеться в матеріалі. Штати могли б надати Ізраїлю високоточні снаряди для ураження цілей у густонаселених міських районах. А касетні боєприпаси, які відправляють в Україну, можуть бути ефективнішими проти позицій на полі бою, сказав один із чиновників Пентагону.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.