Новини

Лікар розвінчав популярний в Україні міф про вакцинацію

Вакцина від небезпечного коронавірусу не перешкоджає зараженню, а всього лише зводить до мінімуму ризик важких ускладнень – саме тому не потрібно сподіватися на те, що людина, яка зробила щеплення, надалі не захворіє.

“Довіра до вакцинації є однією з проблем, з якою зіткнулася влада не тільки в Україні, а й за кордоном. Потрібно бути дуже виваженим, так як вакцини, які приходять, це вакцини компанії Pfizer, до яких у світі досить високий інтерес, а після цього прийдуть вакцини інших виробників. Важливо дотримуватися балансу – якщо запрошувати зірок або вищих посадових осіб, потрібно продемонструвати, що вони вакцинуються не тільки Pfizer, а й іншими типами вакцин, які будуть доступні для звичайних громадян”, – повідомив відомий лікар-інфекціоніст Володимир Курпіта.

За словами лікаря, основне питання, що цікавить населення, – “не ефективність, а безпека”.

“Можна чітко сказати, що безпека вакцин є доведеною у всіх дослідженнях, представлених ВООЗ. Щодо ефективності – ми повинні ще раз відзначити, що вакцина не перешкоджає зараженню, вона перешкоджає розвитку важких ускладнень. З цієї точки зору вона ефективна і захищає всі вікові групи і людей з супутніми захворюваннями”, – пояснив Курпіта.

Як підкреслив інфекціоніст ,”якщо хтось очікує, що зробить щеплення і не захворіє – це не зовсім правильна інформація”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.