Новини

Військовий аналітик оцінив ситуацію на Куп’янському напрямку: просування росіян немає

На Куп’янському напрямку російські окупанти намагаються робити танкові атаки, задіюють важку техніку, але просування не мають. Про це сказав військовий аналітик Олексій Гетьман.

Як зазначив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ, росіяни ще на початку року анонсували великий наступ на Куп’янсько-Лиманському напрямку. Сили оборони стримують противника на цій ділянці фронту.

“Між Лиманом і Куп’янськом – близько 100 кілометрів. Тобто по всій цій лінії вони навряд чи б змогли атакувати. Це дуже широка смуга, тому вони зосередилися на Куп’янському напрямку”, – зазначив він.

За словами Гетьмана, на Лиманському напрямку завданням окупантів було вийти на річку Оскіл, а після – пробувати прориватися далі. Проте до річки вони так і не вийшли.

“Але ті військовослужбовці, які там ведуть бойові дії, ще тоді говорили, що це не схоже на спроби кудись суттєво просунутися… Просування на Куп’янському напрямку не спостерігалося особливого. На річку Оскіл росіяни так і не вийшли”, – зазначив Гетьман.

І навіть якщо противнику вдасться вийти на цю річку, наголосив він, то там гірський кряж, побудовані потужні оборонні споруди, і форсувати Оскіл окупантам точно не вдасться.

“Вони не можуть одночасно атакувати Авдіївку і проводити штурми на Куп’янсько-Лиманському напрямку. У них не вистачає ресурсів. Навпаки, вони звідти знімали військових – 76-ту десантну дивізію відправили на Токмак (Запорізька область). У росіян не вистачає можливостей атакувати в кількох місцях так серйозно, як вони це роблять під Авдіївкою”, – резюмував Гетьман.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.