Новини

Нічні морози: синоптикиня розповіла, скільки ще триватимуть

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла, як довго ще будуть нічні морози в Україні.

Вона акцентувала, що наші агрометеорологи вже такі явища як заморозки в цьому сезоні “скасували”, адже вегетаційний період у більшості рослин завершився, пише 24 Канал.

“Відповідно, температура, яка подекуди може опускатися нижче нуля, – це вже просто мороз. І так по всій території України. У нас вже справді доволі-таки прохолодні ночі можуть бути: від 4 градусів тепла до 2 морозу. Ось найближчими днями такі температури можуть бути. Втім, вдень залишатиметься +7…+13 градусів. У південній частині, звичайно, тепліше. Там вночі ще +5 – +10 градусів, а вдень +12 – +17”, – сказала вона.

Синоптик стверджує, що ці невеликі морози будуть лише 18 і 19 жовтня, а далі вночі будуть знову плюси.

“Так, там невеличкий плюс через те, що зараз у нас більше прояснень, тому такі контрасти. Вдень, наприклад, близько +10, а вночі навпаки – …+2…+3 градуси, а подекуди й невеличкий мінус. Коли надійде атмосферний фронт, буде більше хмарності, тому нічна температура трошки підвищиться, але водночас дещо знизиться денна. Втім, це не стосується південних областей. Там все ще доволі комфортні погодні умови”, – пояснила Птуха.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.