Новини

Чернівці: «Маленький Париж», який точно варто відвідати*

Кожне українське місто – то перлина з особливим відтінком та формою, що формувалася століттями, і, коли ми кажемо про красу України, про її культурну спадщину, варто не забувати, що кожна з перлин, кожне з міст грає вирішальну роль у цьому процесі.

Якщо Ви ще жодного разу не бували в Чернівцях, то зараз саме час це зробити, адже, не зважаючи на те, що область є найменшою серед інших областей України, місто таїть у собі історію багатьох держав, що складу яких входило. Окрім того, Чернівцям пощастило зазнати найменших руйнувань під час Другої Світової війни, тому в ньому збереглося чимало історичних будівель та пам’ятників архітектури, які охоче розкажуть свою історію тим, хто готовий слухати. Тож, шукаємо готель та колоритні заклади харчування на Locator.ua – і поїхали знайомитися з Чернівцями!

Заводи для університету

Окрасою Чернівців є національний університет імені Ю.Федьковича, колишня резиденція митрополитів, і знаменитий він не тільки тим, що випускає кваліфікованих спеціалістів міжнародного рівня, а й красою архітектурного комплексу, що постала перед чернівчанами у 1875 році. До речі, для обслуговування будівництва такого масштабу, у Чернівцях з’явилося аж три заводи, і була відкрита спеціалізована школа до будівничих, яка, до речі, випустила чимало талановитий зодчих дуже високого рівня.

Як і всяка кропітка праця, результат будівництва цього архітектурного комплексу вражає своєю красою та самобутністю, це місце відоме як одне з найромантичніших, саме туди запрошують на перше побачення, там роблять пропозиції коханим, і там, тримаючись за руки, прогулюються пари, чиї серця Чернівці поєднали назавжди.

Місця в Чернівцях, які неможливо не відвідати

Історія Чернівців пов’язана із численними подіями Східної Європи з часів Середньовіччя, тому несе в собі риси і османського періоду, і австро-угорського, румунського, і, звичайно, радянського. За часи незалежності України місто розцвіло своєю особливою красою, за що його називають “Маленьким Парижем”, і справді, особлива атмосфера та унікальний ритм життя роблять місто неповторним та безперечно вартим того, щоб побачити:
Вулицю Ольги Кобилянської, одну з найстаріших вулиць міста, яку, за легендою, раніше щодня мили з милом

Турецька площа, або Площа Святої Марії, де знаходиться легендарна криниця, побудований османами міст та квітковий годинник

Найбільший і найстаріший єврейський цвинтар в Європі, що є зразком містичного культурного прошарку, але котрий точно вартий ознайомлення

Подорожуйте, відкривайте для себе нові причини любити рідну країну, і, звичайно, подорожуйте світом, адже знань не буває забагато. До речі, для зручності та безпеки українців, що перебувають у Польщі на навчанні, роботі, або з інших причин, сервіси Locator.ua працюють також і на території Польщі за адресою Locatr.pl, де Ви можете знайти всі улюблені сервіси Локатору в зручному режимі.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.