Новини

ППО для України в оренду: у ЗСУ поділилися важливою інформацією

Україна бере в оренду системи протиповітряної оборони, і така практика вже існує у Збройних силах України.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів в ефірі телемарафону.

“Така практика у нас вже є. “Деякі країни дали в користування. Зрозуміло, що кожна країна перш за все дбає про власний захист, ніхто своє ППО просто так нам не віддасть. Чому так довго постачають ППО, чому дозовано? Бо не має ППО стільки у світі, щоб нам відразу віддати. Треба з розумінням до цього підходити. Але ми, зрештою, підсилюємося, знаходяться нові комплекси. Нехай навіть морально дещо застарілі. Але нам треба їх більше. Для нас кількість зараз відіграє велику роль”, – пояснив Ігнат.

Україна дуже велика держава, і їй для захисту потрібно дуже багато таких установок, підкреслив він. За словами речника, те, що Україна може отримати ППО в користування тимчасово, зокрема, на опалювальний період, – це “великий позитивний знак”.

Ігнат зауважив, що також важливо мати боєкомплекти, ракети до цих установок. “І той “Рамштайн”, який проходив, крайній, там є позитивні для нас рішення, щоб підсилитись додатковими системами ППО – і великого радіуса дії, і середнього, і малого. А головне – боєкомплект ракет, боєприпасів до зенітних гармат. Це дуже важливо сьогодні, щоб ми мали чим захищатися”, – сказав він.

На запитання, з якими країнами зараз ведуться переговори про ППО в оренду, Ігнат відповів: “Давайте ми не будемо озвучувати, з якими країнами. Ця інформація чутлива”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.