Новини

Одним із перших пішов захищати країну: що відомо про загиблого буковинця Іллю Русу

Народився Ілля Романович Русу 25 липня 2000 року в селищі Глибока, нині Чернівецького району. Навчався в Глибоцькій школі № 1 (зараз Глибоцький ліцей). Був веселим, кмітливим, швидко схоплював інформацію. Як більшість представників покоління, що народилося у двадцять першому столітті та зростало в незалежній Україні, відстоював свою думку, демократичні цінності та права людини. Іллю дуже розлютило, коли рашисти 24 лютого 2022 року зазіхнули на волю українського народу, на його землю, тому одним із перших став до лав Збройних сил України, щоб нещадно нищити ворога.

Про життєпис Героя йдеться на фейсбук-сторінці “Незабутні: Буковина пам’ятає”.

Віддано захищав нашу державу від російської навали, служив солдатом у військовій частині А 4436, був кулеметником 2 стрілецької роти. Загинув 18 лютого 2023 року під час оборонного бою внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу. Трапилося це неподалік населеного пункту Іванівське Донецької області.

Юнак, який не зміг залишитись осторонь, коли його Батьківщину ворог захотів покласти на коліна, топлячи її у крові. Молоде життя воїна-захисника обірвалося під час мінометного обстрілу у далекій від рідних країв. Ілля стільки справ ще не встиг зробити, йому було заледве 22 роки.

П’ятнадцять довгих днів чекала родина на повернення додому сина, брата, онука, племінника, щоб провести на останній спочинок. Прощання з Іллею Русу відбулося в глибоцькому Будинку культури 4 березня 2023 року. Сотні мешканців громади, молодь, друзі, однокласники, побратими, спустошені горем рідні та близькі несли вінки, оберемки квітів, лампадки. Для них Ілля залишиться назавжди молодим та усміхненим.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.