Новини

Через несплату проїзду: скільки пасажирів штрафують у тролейбусах Чернівців

У Чернівецькому тролейбусному управлінні існує служба контролю, яка налічує 26 контролерів. Вони працюють на 10 тролейбусних маршрутах та 9 комунальних автобусних маршрутах.

Про це molbuk.ua повідомили у ЧТУ.

Як розповіли у пресслужбі ЧТУ, у вересні цього року пасажири в комунальному транспорті здійснили понад мільйон поїздок. При цьому кількість безквиткових пасажирів не зросла.

“Чернівчани та гості міста поінформовані про способи оплати проїзду та обирають для себе найбільш зручний. У середньому контролери фіксують до 2500 адміністративних правопорушень на місяць через несплату проїзду. Із зафіксованих правопорушень стягнення погашається у 85% випадків”, – зазначають у ЧТУ.

Пасажирам також нагадують, що контролери працюють на усіх комунальних автобусах, де діє безготівкова оплата. Це автобуси №1, 5, 6, 7, 8, 9, 15, 23, 29.

Щодня у тролейбусах відбувається близько 20 тисяч валідацій транспортними картками “Пільгова”, учнівськими картками – 2,5 тисячі.
Нова система показала реальну кількість безоплатних перевезень і на пільгових автобусних маршрутах. Їх середня кількість у будень складає 5 тисяч валідацій.

Нагадаємо, у комунальному транспорті Чернівців можна розрахуватися лише безготівково. З 1 червня безготівкову оплату запровадили у тролейбусах, з 1 серпня — у комунальних автобусах. Пасажири можуть сплатити різними способами, але готівку водієві вже ніхто не дає. Перевіряють оплачений проїзд контролери.

Як розрахуватися у комунальному транспорті

*Транспортною карткою, яку можна придбати у водія та торгових точках з відповідною наліпкою;

*банківською карткою, яку потрібно піднести до валідатора;

*за допомогою QR-коду застосунків “Приват24” та EasyPay;

*придбати квиток у терміналах самообслуговування City24 таEasyPay.

*придбати квиток “Денний” у водія, вартість якого складає 50 гривень на необмежену кількість поїздок.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.