Новини

Міська рада Чернівців закупила для військових шість автомобілів: їх передадуть у різні частини

Чернівецька міська рада закупила для військових шість автомобілів на суму 2,4 мільйона гривень.

Ці автомобілі поїдуть у чотири різні військові частини, де служать чернівчани, пише molbuk.ua.

“2,5 мільйона гривень на закупівлю автомобілів були виділені ще у липні. Міська рада оголосила тендер, але він двічі не відбувся. Тому ми перейшли до прямої закупівлі і придбали автомобілі. Зекономили сто тисяч гривень, бо вони обійшлися 2,4 мільйона гривень. Купили два автобуси “Фольксваген” і чотири автомобілі типу пікап”, – каже мер Роман Клічук.

Роман Клічук пояснює, що процес закупівлі автомобілів досить складний і тривалий процес. Закупівля цих шести автомобілів тривала два місяці.

Читайте також: У Чернівцях міська рада за рік купила для ЗСУ лише чотири автівки

“Приватний підприємець має завезти автомобілів Україну, їх розмитнити, пройти експертизу. Їм простіше за власні кошти купити і продати військовим. Також той, хто проходить через закупівлі повинен надати багато звітностей, пройти перевірки. Саме через це приватні компанії не хочуть таким займатися і не погоджуються йти на тендер. Автомобілі, які закуповуємо через міську раду через бюрократичну тяганину здорожчують вдвічі. Ми зверталися до законодавців, щоб запровадили зміни у цих питаннях, але поки результату нема”, – пояснює Роман Клічук.

Наразі міська рада має запити від військових на закупівлю запчастин для автомобілів і найближчим часом оголосять на це тендер.

“Практично усі запити, які були від військових, ми закриваємо. Загалом міська рада закупила для військових десять автомбілів. Але за кошти міста закупили більше транспорту, бо ми перераховували кошти військовим і вони купували. Були запити на бензовози, водовози, які закупили за виділені гроші. Поки запитів на закупівлю автомобілів немає, маємо більше звернень від військових щодо ремонту автомобілів. Ми плануємо оголошувати тендер на закупівлю автомобілів, де у переліку буде 20 машин різних марок, а також буде закупівля різних запчастин для автомобілів”, – зазначив посадовець.

За словами Романа Клічука, від початку повномасштабного вторгнення міська рада виділила на допомогу військовим понад пів мільярда гривень.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.