Новини

Стало відомо, коли українці писатимуть радіодиктант: де його транслюватимуть

Радіодиктант національної єдності 2023 відбудеться 27 жовтня — у День української писемності та мови, який, згідно з указом президента, відтепер відзначатимуть саме цього дня. Досі цей день відзначали 9 листопада.

Про це повідомляє “Суспільне”

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткувала команда Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо мови. Відтоді він проводиться щороку і вже став найбільшим україномовним флешмобом, який об’єднує українців та знавців української мови по всьому світу.

Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі закладів освіти, але щороку радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій.

Хто цього року напише текст для радіодиктанту і хто читатиме його у прямому ефірі — стане відомо згодом. Минулого року текст радіодиктанту “Твій дім” написала Ірина Цілик, українська письменниця і режисерка, членкиня “Українського ПЕНу”. Читала диктант народна артистка Ада Роговцева.

Де слухати радіодиктант:

на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура;

наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу Суспільне Культура;

YouTube-каналі Українського Радіо;

Радіодиктант у 2022 році писали понад пів мільйона людей на шести континентах, разом з ученими на станції “Академік Вернадський” в Антарктиді. На перевірку тексту радіодиктанту на Українське Радіо загалом надійшло понад 30 тисяч електронних листів і майже 10 тисяч паперових. Редакція Українського Радіо отримала листи з усіх куточків України, зокрема з тимчасово окупованих територій, а також із понад двадцяти іноземних країн.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.