Новини

Предстоятель ПЦУ закликав людей із групи ризику святкувати Великдень онлайн

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній закликав українців, які є в групі ризику, на Великдень долучитися до онлайн-богослужінь.

Про це голова Православної церкви України заявив під час однієї з програм на ICTV, передає ТСН.

“Людське життя – це дар божий, який ми повинні берегти. Минулого року ми мали надію, що лише одну Паску можемо провести вдома. Зараз бачимо, що ситуація також складна. Однак ми дякуємо уряду, що маємо можливість звершувати богослужіння”, – зауважив Епіфаній.

За словами митрополита, цьогоріч великодні кошики також будуть освячуватися на вулиці, аби зменшити контакти між людьми. Водночас він закликав українців бути пильними, мудрими і відповідальними в період пандемії і не піддавати ризику інших.

“Як церква, ми закликаємо всіх тих, хто перебуваємо в зоні ризику, не відвідувати в цей час храми. Адже ми маємо можливість долучитися до богослужінь онлайн. Тому я закликаю всіх бути пильними, мудрими і відповідальними в цей особливий час. Не наражати інших. Якщо ви не перехворіли, якщо перебуваєте в зоні ризику, то краще в цей час утриматися і брати участь в онлайн-службах”, – заявив митрополит Епіфаній.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.