Новини

Українці отримали 5 млрд грн пільгових кредитів на житло: як подати заявку єОселя

Минулого тижня кредити на придбання житла за програмою єОселя отримали 188 українців на загальну суму 282 млн гривень. З початку дії програми вже 3 471 родина взяла пільгові іпотечні кредити на майже 5 млрд гривень, повідомила заступник Міністра економіки України Надія Бігун.

“Від початку дії програми єОселя пільгові кредити на придбання житла взяла вже 3471 українська родина на загальну суму майже 5 млрд грн… Всього минулого тижня банки видали українцям іпотечних кредитів на 282 млн грн”, – зазначила вона.

Хто може отримати єОселя

Скористатись програмою кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови.

Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, силовиків та їхніх сімей, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка іпотеки складає 3 відсотків річних.

Ставка кредитування по програмі єОселя для ВПО, учасників бойових дій, ветеранів та інших громадян становить 7 відсотків.

Максимальний строк кредиту – 20 років.

Який повинен бути перший внесок на іпотеку

Перший внесок має бути не менше 20% від вартості житла. Наприклад, за житло з загальною вартістю 1 млн гривень потрібно буде внести 200 тисяч. Щомісячний платіж за кредитом на 20 років становитиме близько 8000 гривень для непільгових категорій (7% річних) та 5300 гривень для пільговиків (3% річних) без додаткових платежів за кредитом.

єОселя: умови участі

Участь у програмі можуть взяти громадяни Україні старші за 18 років на дату оформлення кредиту та не старші 70 років на дату його погашення.

Крім того, учасник програми має бути платоспроможним і не мати власного житла, або воно має бути менше ніж 52,5 м2 + 21 м2 на кожного наступного члена сім’ї додатково (ваш чоловік/дружина та неповнолітні діти, що проживають з вами).

Ви можете отримати пільгову іпотеку якщо:

не отримували компенсацію на житло від органів державної або місцевої влади;
не отримували допомогу як родина загиблих Захисників України;
не є особою під санкціями, не маєте судимостей за злочини проти основ національної безпеки України, та не є членом сім’ї або спадкоємцем таких осіб.
Також у вас не має бути чинних договорів іпотеки.

Як подати заявку єОселя

Подати заявку можна через застосунок “Дія”. В розділі “Послуги” обрати “єОселя”. Далі – вибрати з переліку свою пільгову категорію (якщо така є) і вказати сімейний стан.

Якщо ви офіційно одружені або в цивільному шлюбі, то для оформлення заяви знадобиться інформація про вашого партнера.

Він має зчитати “Дією” QR-код з вашого застосунку або перейти по посиланню, яке ви йому надішлете і заповнити дані про себе.

Крім цього у заяві треба буде вказати дані про себе та членів сім’ї, житло, яким володієте (якщо таке є), відомість про доходи, вартість майбутнього житла та де воно розміщене. Далі – обрати банки, з якими плануєте працювати за кредитом.

За вказаними даними “Дія” сформує вашу заяву. Перевірте інформацію та підпишіть “ДіяПідписом”. Після цього заява надійде до обраних банків і протягом доби ви отримаєте пропозиції кредитування від них.

Для подальшої співпраці треба обрати одну з найвигідніших пропозицій.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.