Новини

Українці з інвалідністю зможуть онлайн купувати пільгові квитки Укрзалізниці

Міністерство соціальної політики запустило функцію придбання пільгових залізничних квитків для осіб з інвалідністю в електронному кабінеті.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства соціальної політики.

“Мінсоцполітики спільно з акціонерним товариством “Укрзалізниця” запровадила функцію придбання пільгових залізничних квитків для осіб з інвалідністю на сайті “Укрзалізниці”, – наголошується в повідомленні.

Раніше для придбання пільгового залізничного квитка особам з інвалідністю необхідно було зареєструватися в централізованому банку даних з проблем інвалідності виключно через орган соціального захисту населення, що вимагало особистої присутності особи з інвалідністю та супроводжувалося тривалим очікуванням в черзі.

Зазначається, що зараз Мінсоцполітики запустило онлайн-облік в ЦБІ осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та їх законних представників.

Для цього людині з інвалідністю або законному представнику дитини з інвалідністю не обходимо зареєструватися в ЦБІ через електронний кабінет особи з інвалідністю по посиланню і подати скановані копії необхідних документів.

У разі, якщо особа з інвалідністю вже облікована в ЦБІ, але на сайті “Укрзалізниці” не може придбати квитки із-за відмови у підтверджені статусу – скоріш за все, в ЦБІ внесено некоректні дані документу, що надає право на пільги. Для уточнення причини відмови особі з інвалідністю необхідно звернутися до органу соціального захисту населення. Актуалізувати дані щодо себе, або особи, законним представником якої ви є, можливо в органі соціального захисту населення або через електронний кабінет особи з інвалідністю.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.