Новини

Стефанчук повідомив, чи позбавлять Шуфрича депутатського мандата

Народного депутата від забороненої ОПЗЖ Нестора Шуфрича, який зараз перебуває у СІЗО за підозрою у державній зраді, можуть позбавити депутатського мандата.

Про це голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук сказав у розмові Радіо Свобода.

Він запевнив, що для цього є усі механізми.

“Безперечно, ще раз кажу, механізми всі є. Вони прописані в семи пунктах, які передбачені в Конституції України. При чому я хочу зауважити, що під час воєнного стану Конституцію міняти не можна. І тому ми маємо послуговуватися саме цими сімома пунктами”, – наголосив він.

Стефанчук каже, що Шуфрич може написати самостійно заяву щодо складання мандата.

“Якщо він буде бажати і її напише. І друге – це рішення суду, яке набуло законної сили. Тому що, слава Богу, в Україні є суд. І я, до речі, як юрист не маю права коментувати цих речей, допоки триває слідство. Тільки рішення суду в кримінальній справі, яке набуло законної сили, є абсолютним і неспростовним критерієм для визнання вини будь-якої особи”, – продовжує Стефанчук.

Попри це, ймовірності того, якщо Нестор Іванович не напише сам заяву про складання повноважень і якщо не буде рішення суду, значить, він залишиться народним депутатом, немає.

“Ні. Абсолютно неправильно. Тому що є сім передумов. Якщо буде хоча б одна передумова, яка передбачена в Конституції, безперечно, він складе мандат”, – зауважив голова ВР.

За його словами, є великий перелік підстав для того, що поки що народний депутат Шуфрич склав мандат.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.