Новини

Український режисер, який знімав фільм на Буковині, співпрацюватиме з американським кіноагентом

Український режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук підписав контракт з американським кіноагентом Джуелом Россом.

Про це повідомили у пресслужбі режисера, передає The Village.

Компанія Джуела Росса “Silent R Management” співпрацює з європейськими режисерами і фокусується на авторському незалежному кіно.

“Агент для європейського режисера у Сполучених Штатах Америки — це неймовірно важливий крок, адже агенція представляє інтереси та знаходить проєкти, які відповідають запиту автора. Агенція, яку представляє Джуел Росс, працює з режисерами із різних частин світу і акцентує свій пошук на тому, щоб дати авторам висловитись та знайти теми, які їх цікавлять, знайти історію, яку можна розповісти на американську аудиторію. Вони шукають особливі голоси та особливі історії, а для мене було важливо, щоб до голосу автора дослухались. Після фільму “Памфір” це важливий крок, адже відкриває перспективу зробити картину в Голлівуді”, — сказав Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Варто зазначити, що наразі кіноагент Джуел Росс також співпрацює з американським режисером та сценаристом Баррі Дженкінсом, який займається зйомкою приквелу до “Короля Лева” для Disney та чия стрічка “Moonlight” у 2016-му отримала премію “Оскар” як найкращий фільм року.

Нагадаємо, у червні дебютний ігровий повнометражний фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука “Памфір” увійшов до списку найкращих стрічок 2023-го року за версією британської газети The Guardian.

Фільм знімали в Карпатах і на Буковині з жовтня 2020 року по лютий 2021 року. Серед локацій — більше десяти населених пунктів Чернівецької та Івано-Франківської областей. 23 березня 2021 року стало відомо, що зйомки завершені.

“Памфір” є копродукцією України, Франції, Польщі та Чилі. Стрічка отримала фінансування Державного агентства України з питань кіно, Українського культурного фонду. Світова прем’єра відбулася у травні 2022 року на Каннському кінофестивалі.

Після цього стрічку побачили на фестивалях у понад 25 країнах світу. Вона здобула нагороди на Raindance у Лондоні, “Кіноколо”, на кінофестивалях у Сантьяго (Чилі), в Дунаві (Латвія), в Палічі (Сербія). Права на дистрибуцію фільму придбали понад 20 країн.

Бюджет стрічки склав 39,8 млн грн.

В Україні фільм вийшов у кінопрокат 23 березня 2023-го і за перший вікенд зібрав майже 16 тисяч глядачів і 2,4 мільйона гривень.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.