Новини

Новий потяг до Польщі буде запущено вже цієї осені: в “Укрзалізниці” розкрили деталі

“Укрзалізниця” вже цієї осені може запустити новий потяг сполученням Львів — Варшава з пересадкою між двома узгодженими потягами в Рава-Руській.

Як повідомила в коментарі УНІАН прес-служба перевізника, для організації сполучення Львів — Варшава “Укрзалізниця” провела капітальний ремонт колії на дільниці Рава-Руська — Держкордон. Також було завершено комплекс робіт з підготовки інфраструктури на станції Рава-Руська для зручної пересадки між поїздами колії 1435 мм та 1520 мм та прикордонно-митних операцій.

“Це дає можливість вже цієї осені запустити сполучення Львів — Варшава з пересадкою між двома узгодженими потягами в Рава-Руській, де транскордонне пасажирське сполучення відсутнє вже понад 15 років”, – йдеться в повідомленні.

За словами представників “Укрзалізниці”, в середньостроковій перспективі розвиток хабової моделі перевезень передбачає будівництво колії 1435 мм до основних хабових станцій в Україні, зокрема до Львова, що дасть можливість значно збільшити кількість потягів у сполученні Україна – ЄС та активніше залучати до перевезення колією 1435 мм європейських залізничних операторів.

“Укрзалізниця” досі очікує на фінальне погодження від польської сторони щодо запуску сполучення Київ — Варшава вагонами стандартного для України габариту, що дозволить збільшити пасажиропотік між столицями в декілька разів”, – йдеться в повідомленні.

В УЗ додали, що успішний тестовий заїзд цього поїзда відбувся ще 1 червня 2023 року. Також у червні 14 вагонів тестового поїзда Київ — Варшава стандартного для України габариту отримали QR-коди та маркування польської залізниці.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.