Новини

CША посилять протидію загрозі РФ у Чорноморському регіоні

Сполучені Штати мають намір посилити стримування Росії в Чорноморському регіоні шляхом об’єднання сил союзників, проведення спільних навчань та обміну інформацією.

Про це заявила помічниця міністра оборони США з питань стратегії, планів та можливостей Мара Карлін, передає Укрінформ.

“Ми надалі заохочуємо поглиблення взаємодії між чорноморськими союзниками та партнерами з метою стримування, а також захисту від поточної агресії Росії в Україні та в ширшому Чорноморському регіоні”, – заявила посадовиця.

Вона уточнила, що взаємодія США з союзниками включає розширення обміну інформацією з метою загальної оцінки ситуації в морській сфері та за її межами, що є основою стратегії національної оборони США.

“Сполучені Штати продовжать співпрацювати з союзниками по НАТО (в Чорноморському регіоні, – авт.) над модернізацією у військовій сфері з метою протидії російській воєнній загрозі, у тому числі шляхом посилення позицій та проведення навчань”, – зазначила Карлін.

За її словами, така взаємодія також передбачає розширення обміну інформацією з метою загальної оцінки ситуації в морі. Нарощування стримування допоможе США впоратись з Китаєм та Росією, яку зараз визначають як “гостру загрозу”, пояснила чиновниця.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.