Новини

У ЧНУ багато вступників: через це студентам університету не вистачає місць у гуртожитках

“Мені приблизно два тижні тому сказали, що, ймовірно, з першого вересня доведеться шукати нове житло, – каже Іван, студент шостого курсу факультету історії, політології та міжнародних відносин. – Наш курс навчатися буде дистанційно, а в гуртожитках мало місць через велику кількість першокурсників. Не знаю, де тепер шукати нове житло. Все ж таки мав надію, що буду жити ще пів року в гуртожитку.
Адже ціни на оренду житла захмарні.

Євгеній, студент четвертого курсу філологічного факультету каже, що їхня група навчатиметься очно, тому їм дозволяють залишатися в гуртожитку, йдеться у публікації ” “.

“Але, наприклад, дистанційно навчатися будуть студенти третього, п’ятого та шостого курсів. Їх не поселяють у гуртожитки”, – каже хлопець.

Ситуація не критична

Як розповіла ” ” проректорка ЧНУ Тамара МАРУСИК, нестача місць у гуртожитках повʼязана з великою кількістю вступників цього року. Їх в кілька разів більше, ніж це було, наприклад, торік.

– Спершу в гуртожитки поселяють першокурсників, потім – студентів пільгових категорій, а також з інших регіонів. Справді, цього року вперше ми зіштовхнулися з такою проблемою. Також враховуємо й кількість укриттів в гуртожитках, скільки там людей зможе вміститися. Вирішили наразі, що обовʼязково заселимо студентів, які виходять на очне навчання. А, наприклад, студенти-магістри будуть вчитися дистанційно, бо насамперед для них не вистачає місць у гуртожитках, – ділиться Т. Марусик.

У двох гуртожитках живуть переселенці

– У пʼятому та шостому гуртожитках ЧНУ живуть переселенці з інших регіонів. Загалом у гуртожитках ЧНУ є близько трьох тисяч мешканців, майже чотириста з них – це переселенці, додає Т. Марусик.

Щоб якось розв’язати цю проблему, ЧНУ звернувся до Буковинського медуніверситету. Тож понад сто студентів ЧНУ заселять в їхні гуртожитки.

– У БДМУ звільнилося багато місць у гуртожитках через те, що цього року до них не змогли вступити студенти-іноземці. Ми домовилися, що в їхні гуртожитки зможемо поселити 150 наших студентів. Там є й укриття, – зауважує Т. Марусик.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.