Новини

“Продовжимо допомагати”: Молдова відповіла на погрози з боку Росії за позицію щодо України

Молдова продовжить надавати допомогу Україні попри погрози з боку Росії.

Про це йдеться у заяві МЗС Молдови.

“Ми засуджуємо нещодавні неправдиві заяви представника МЗС Росії. Нейтралітет нашої країни не означає ізоляції”, – йдеться у заяві.

Зазначається, що влада Молдови розвиває партнерські відносини з організаціями та державами для збереження миру і безпеки країни. У цьому плані Молдова співпрацює з тими, хто просуває демократичні цінності.

Читайте також: ЄС на неформальній зустрічі обговорить Україну, долучаться Резніков і Кулеба

“З першого дня війни ми рішуче засудили агресію Росії проти України. Ми продовжимо надавати всю можливу допомогу нашим українським друзям, як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій”, – додали у Міністерстві.

Також у МЗС заявили, що країна сповнена рішучості стати державою-членом ЄС.

Що цьому передувало

Раніше офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила владі Молдови про “загрози, які можуть виникнути в разі посилення підтримки України з боку Кишинева”.

“Хотілося б застерегти офіційний Кишинів від глибшого залучення до процесу підтримки України, що поставить під загрозу стабільність і безпеку в регіоні”, – написала Захарова.

У такий спосіб представниця МЗС РФ спробувала вкотре проявити неадекватну позицію Кремля щодо країни, яка засуджує вторгнення Росії в Україну.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.