Новини

Ердоган працює над відновленням зернової угоди ‒ глава МЗС Туреччини

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган працює над відновленням зернової угоди. Нині це питання – один з пріоритетів для країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра закордонних справ Туреччини Хакана Фідана на спільній пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою.

“Для Туреччини є пріоритетом відновлення цієї ініціативи (мова про зернову угоду – ред.). Вона має величезне значення для продовольчої безпеки у світі. Наш пан президент у цьому питанні веде систематичну роботу. Зараз тривають напружені зустрічі, обмін думок різних сторін з цього питання”, – розповів Фідан.

За його словами, зусилля Туреччини для продовження зернової угоди продовжуватимуться. Міністр розраховує, що країні вдасться досягти успішного результату у цьому питанні.

У свою чергу Дмитро Кулеба зазначив, що позиція України щодо продовження зернової угоди конструктивна, але поступок країна не розглядає.

“Над альтернативними маршрутами ми працюємо, і це виконувана задача. Але об’єктивно кажучи, функціонування чорноморського шляху є оптимальним рішенням з усіх точок зору. Ми зможемо суттєво розширити транспортування зерна по наземних коридорах, але блокада Чорного моря має припинитися”, – додав глава МЗС України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.