Новини

На Буковині знімали фільм за мотивами оповідання колишнього сільського голови Чорнівки

Нещодавні на Буковині та на Івано-Франківщині відбулися зйомки короткометражного фільму за мотивами оповідання Георгія Боти “Мессінг”.

Про це буковинець Георгій Бота написав на своїй сторінці у Facebook, пише molbuk.ua

Режисером та постановником цього фільму є відомий на Галичині майстер з відтворення, пошиття, реставрації стародавнього одягу та знавець в галузі кушнірства Гуцульщини Михайло Вінтонюк.

“Саме його проєкт “Відродження” і взявся за екранізацію однієї з моїх історій, а вірніше сказати, уривку з оповідання “Мессінґ”, яке увійшло до моєї 7 збірки “Долі з вогню, землі та любові”.

Приємною несподіванкою була для мене участь у цьому фільмі української етно-співачки, фіналістки “Голос країни” Іванки Червінської, яка виконала одну чудову стародавню пісню.

Також взяв участь у озвучці стрічки учасник гурту “KAZKA” Дмитро Мазуряк. Про прем’єру короткометражного художнього фільму “Мессінґ” та про час та місце проведення презентації 7 збірки додатково повідомлю у понеділок (ред. – 28 серпня)”, – йдеться у дописі Георгія Боти.

Раніше ми писали, що колишній сільський голова Чорнівки Георгій Бота видав книгу-збірку оповідань “Долі з вогню, землі та любові”.

Що відомо про Георгія Боту:

Георгій Бота був сільським головою Чорнівки до включення села у Чернівецьку громаду. Балотувався як самовисуванець. Виступав за приєднання села до міста. У 2019 році жителі села перекривали дорогу до сміттєзвалища, таким чином вимагали, щоб депутати проголосували за приєднання Чорнівки до Чернівців.

Бота написав кілька книг. У них йдеться про Чорнівку та його жителів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.