Новини

Письменниця Забужко вважає, що на Буковині відносно спокійно, бо РФ сподівається домовитися з Румунією

Українська письменниця Оксана Забужко вважає, що на Буковині наразі відносно спокійно тому, що Кремль не полишає надії “домовитися” з Румунією. А на Закарпатті – бо президент РФ пообіцяв цю область прем’єр-міністру Угорщини Вікторові Орбану.

Таку думку письменниця висловила на своїй фб-сторінці, пише molbuk.ua

Оксана Забужко закликала українців зрозуміти, що наразі в країні ніде немає безпечних місць, адже Росія хоче нас знищити. Також вона висловила переконання, що немає областей, про які РФ “забула”.

“Якщо в нас про це не говориться денно і нощно в медіях, це не привід освіченим людям не розуміти, зокрема, що Закарпаттю досі не прилітало винятково тому, що Путін ще в 2014-му пообіцяв його Орбану; що в Галичині прилітало досі “лише по військових цілях” не тому, що росіяни нібито взагалі “б’ють лише по військових цілях” – як то твердить їхня пропаґанда, і як я вже не раз чула від схильних до самозаспокоєння галичан (навіть і в сьогоднішній хвилі болю і бруду це прозвучало!), – а винятково тому, що в Кремлі досі сподіваються “договоріцца” з польськими правими і лишають District Galizien незайманим для торгів;

що те саме стосується “безпечної” Буковини, вся “безпека” якої походить від кремлівських надій “договоріцца” з Румунією”, – вважає письменниця.

Вона наголосила, що Росія вбиває українців, бо вважає, що їх не має існувати взагалі, і закликала людей берегтися під час повітряних тривог, в якому кутку України би вони не були.

Раніше повідомлялося, що внаслідок російського ракетного удару по Чернігову 19 серпня загинуло сім людей. Кількість постраждалих зросла до 148. Із них у лікарні залишається 41 людина.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.