Новини

У школах Чернівців на уроках іноземних мов можуть скасувати поділ класу на три групи: батьки стурбовані

З вересня у школах Чернівців із поглибленим вивченням іноземних мов, які навчаються за програмою НУШ (Нова Українська Школа), не буде поділу на три групи на уроках іноземної мови.

Таку інформацію підтвердили molbuk.ua в управлінні освіти Чернівецької міськради.

Водночас зазначили, що управління освіти звернулося до МОН за роз’ясненням, очікують на відповідь.

Зокрема, серед батьків чернівецьких школярів поширилася інформація про те, що більше не буде поділу класів на групи під час вивчення іноземної мови. Батьки стурбувані, адже це суттєво знизить ефективність викладання мови.

Із цим питанням звернулися до управління освіти ЧМР, отримали таку відповідь від заступниці начальника управління освіти Чернівецької міської ради – начальниці відділу забезпечення якості та стратегічного розвитку закладів загальної середньої освіти Коментар Альони Онофрей:

“Найперше треба розуміти, про які поділи ми говоримо. Отож, якщо у класі навчається 28 і більше дітей, то на уроках української мови, трудового навчання, інформатики, іноземних мов клас як ділився на 2 групи, так і буде ділитися – нічого не змінилося.

У закладах загальної середньої освіти з поглибленим вивченням іноземної мови, відповідно до законодавства, клас на уроках іноземної ділився не на дві, а на 3 групи – по 8-10 дітей. Таких закладів у Чернівецькій громаді є п’ять, це ліцеї номер 7, 8, 9, 10, 13. У навчальних планах цих закладів раніше так і зазначалося: поглиблене вивчення англійської, німецької чи французької мов. У Новій українській школі (НУШ) такого поняття, як навчальний план з поглибленим вивченням іноземної мови, немає. Йдеться тільки про 1-6 класи, оскільки від 7 по 11 класи поділ на три групи залишається.

Зараз всі ЗЗСО є гімназіями та ліцеями, відповідно, є рівний доступ до якісної освіти в учнів усіх закладів. Кількість годин, програми та підручники визначають заклади самостійно. Питання тільки в тому, що на уроці працюватиме не три групи по десять діток, а дві по п’ятнадцять.

Управління освіти звернулося до МОН за роз’ясненням, чекаємо на відповідь”, – йдеться у відповіді Альони Онофрей.

Тим часом батьки школярів Чернівців збирають підписи під зверненням до управління освіти щодо того, аби вплинути на ситуацію і не скасовувати поділу на три групи в школах із поглибленим вивченням іноземних мов.

“Ми проти відміни поділу на три групи при вивченні іноземних мов, адже це суттєво знизить рівень вивчення мови”, – переконана мати учня шостого класу одного з чернівецьких ліцеїв.

Хвилюються також самі вчителі іноземних мов, що таке нововведення може призвести до скорочення кількості їхніх робочих годин.

Раніше повідомлялося, що всім першокласникам Чернівців вручать рюкзаки від німецьких благодійників.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.