Новини

Як ефективно лікувати атопічний дерматит у немовлят*

Атопічний дерматит – поширене захворювання серед немовлят і маленьких дітей. Статистика стверджує, що 80% пацієнтів справляться із діатезом до настання дорослого віку. Проте батькам потрібно знати чим лікувати атопічний дерматит у немовлят і як полегшити стан малюків, які страждають на висипання, свербіж та почервоніння шкіри від алергенів.

Що таке атопічний дерматит (діатез)?

Епідерміс – поверхня шкіри, виконує декілька важливих функцій. Наприклад, утримує вологу. Але найважливіша роль полягає в захисті організму від потрапляння шкідливих речовин та сторонніх елементів. Діти, в яких спостерігається діатез або ж інша назва атопічний дерматит, мають порушений шар епідермісу.

Асоціативно це можна порівняти зі стіною, що має у собі тріщини та не захищає від потрапляння непотрібних компонентів. Через ці мікротріщинки вся вода, що накопичується у глибших шарах шкіри людини, починає випарюватися, ніби через сітку. Тому спостерігається дуже сильна сухість шкіри.

Симптоми та лікування атопічного дерматиту

Основні характерні ознаки та симптоми дерматиту:
шкіра суха та свербить;

почервоніння;

виникнення кірок;

у немовлят висипання з’являється на обличчі частіше за все. В районі підгузка не виникає;

у дітей старшого віку – на згинах ліктів або колін, в районі шиї та спини.

Причиною виникнення атопічного дерматиту вважають генетичну спадковість. Але проблемна шкіра може дратуватися ще більше від інших факторів – наприклад, пилу, виділенню надмірної кількості поту, від слини, хімічних речовин, одягу, грибків й інших. Поширена причина погіршення стану – відчуття стресу.

Жодні спеціалісти ще не винайшли якісного лікування атопічного дерматиту, оскільки він має генетичне коріння. Проте необхідно полегшити стан, забезпечивши належний догляд за шкірою дитини.

Важливий крок – це охолодити та зволожити. Дерматокосметика La Roche-Posay має у своїй лінійці креми та гелі, які допоможуть припинити відчуття дискомфорту та побороти симптоми алергічних проявів.

Особливість полягає в унікальних та якісних компонентах, які можна використовувати для догляду за ніжною шкірою дітей. Важливо регулярно спостерігати стан у лікаря та консультуватися з приводу лікування. Окрім цього, уникати збудників – пил та інші фактори, які погіршують ситуацію. Таким чином батьки можуть зробити усе можливе, щоб піклуватися про здоров’я своїх діточок.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.