Новини

Хотів купити акаунт гри, а лишився без грошей: на Буковині аферисти за добу видурили майже 30 тисяч гривень

Поліцейські Чернівецької області за минулу добу задокументували два випадки шахрайства

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

До “лап” аферистів потрапили двоє жителів обласного центру. Шахраї ошукали 43-річну жінку та 36-річного чоловіка на суму майже 30 тисяч гривень. Співробітники поліції здійснюють розшукові заходи для встановлення порушників та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Учора, 14 серпня, із повідомленням про шахрайство до Чернівецького райуправління поліції звернулася 43-річна місцева жителька. Заявниця розповіла поліцейським, що виявила відсутність коштів на картковому рахунку. Невідома особа заволоділа понад 10 тисячами гривень жінки, які були перераховані на невідомий рахунок.

Цього ж дня жертвою аферистів став 36-річний чернівчанин. Під приводом купівлі акаунту гри, чоловік перерахував на картковий рахунок недобросовісного продавця 18 000 гривень. В подальшому зв’язок з ним обірвався, а потерпілий зрозумів, що його ошукав шахрай.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Поліцейські наголошують буковинцям про важливість дотримання правил онлайн-безпеки для збереження заощаджень на ваших банківських рахунках:

* не переходьте за сумнівними посиланнями;

* не розголошуйте персональні дані;

* не здійснюйте передоплат за товари чи послуги;

* не перераховуйте кошти на рахунки невідомих осіб.

Якщо ви все ж таки потрапили до пастки шахраїв – одразу телефонуйте на спецлінію “102”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.