Новини

У Чернівцях встановлять дві системи підземних смітників

У Чернівцях на вулиці Руській, 219 Г, встановили систему підземних смітників.

Вони пристосовані для роздільного збору сміття: мають окремі секції для органічних відходів, вторсировини та полімерів (пластикові вироби).

Про це йдеться у публікації ” ” від 10 серпня, пише molbuk.ua

Роботи складні та дорогі

Як розповів ” ” заступник міського голови Ігор Крохмаль, до кінця року такі системи планують встановити ще на двох локаціях: на початку вулиці 28 Червня та на Руській, 236 Е.

“Насамперед ми планували опрацьовувати історичну частину міста: де можливо і дозволяють мережі, забрати наземні контейнери й встановити підземні смітники. Щоби таким чином максимально заховати не зовсім естетичний вигляд”, – пояснює Ігор Крохмаль.

У зв’язку з тим, що зараз більша частина коштів спрямовується на підтримку ЗСУ і можливості бюджету обмежені, цьогоріч виконують роботи за програмою бюджету участі, провадить посадовець, а також ті об’єкти, на які вже були виділені кошти. Зокрема, на вулиці Руській, 291 Г.

“Обрали саме цю локацію, тому що це великий спальний район, де навколо велика кількість багатоквартирних будинків”, – зазначає.

Вартість майданчика залежить від кількості контейнерів. Наразі на Руській, 291 Г, облаштували вісім відсіків. Вартість цього майданчика разом з усіма капітальними роботами – 1,9 мільйона гривень.

“У цю суму входить не тільки вартість контейнерів, а й облаштування майданчика. Будівництво досить складне і дороге. Воно передбачає водовідведення, дренажну систему, відведення фільтрату, заливаються укріплені бетонні основи. Це і сама конструкція, й підіймачі, і гідравлічні системи”, – перелічує чиновник.

“Того безладу більше не буде”

Уже цього тижня розпочнуть також встановлення чотирьох підземних контейнерів на початку вулиці 28 Червня. Вартість – приблизно 950 тисяч гривень. Після цього заберуть наземні смітники біля кінотеатру “Чернівці”, на вулиці Заньковецької.

“Так планували зробити давно, і вже б зробили, якби не велика війна, – зазначає Ігор Крохмаль. – Маємо намір також здійснити реконструкцію вулиці Заньковецької. Та на ній немає можливості облаштувати підземні смітники, бо вулиця неширока, під землею пролягає багато мереж. Тому обрали початок вулиці 28 Червня: там розташування дозволяє. Коли все зробимо, того сміттєвого безладу більше не буде”.

Також цьогоріч за програмою бюджету участі облаштують смітники на вулиці Руській, 236 Е.

Крім того, у місті почали встановлювати сучасні та якісні наземні контейнери, додає чиновник. Вони вже з’явилися на вулиці Миру, невдовзі будуть і на Руській, пізніше – на Південно-Кільцевій.

До кінця року планують поставити наземні смітники у пів десятка локаціях.

“Такі смітники недешеві, але дуже гарної якості. Їх розробляли наші архітектори за співвідношенням ціни та якості. Вони матимуть естетичний вигляд”, – запевняє І. Крохмаль.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.